Thursday, May 11, 2017

Me on Zcoop Malaysia !

Assalamualaikum.

Setelah sehari bercuti, kini kembali ke pentas penulisan untuk menguar-uarkan tentang satu perkara yang aku dah uar-uar kan semalam di media sosial aku yang lain. Oh selain Facebook. Aku tak selalu ada dekat sana, sebab sana takda apa nak borak pun. HAHAHA. So normally aku ada dekat Twitter saje. Twitter lebih pantas dan rasa cool. Muahahahaha!

Korang pernah dengar pasal Zcoop Malaysia? Ok ZCOOP Publication is a digital magazine under Zalora. So aku dapat offer dari pihak Zcoop masa bulan March. Lama dah, and aku ada masa lebih kurang dua minggu untuk siapkan article ni tapi dalam masa yang sama aku tengah busy gilaa dengan project company aku. Nak double check semua barcode kan. So aku buat article pun dalam keadaan rushing gila.

Imagine aku dapat offer on 29, dan aku kena submit 7hb. Weh kerja gila! Plus aku fikir nak buat in Bahasa atau English? Sebab korang pun tau lah, aku jarang menulis dalam English. Rojak selalu lah. HAHAHHA. So aku mintak tolong ramai orang. Family, kawan-kawan aku even Editor Zcoop.

And lepas aku submit 7hb April tu, semua senyap. And aku fikir dorang mesti menyesal offer aku sebab article aku dah lah pendek lepas tu dekat mana-mana pun ada je pasal tajuk aku buat ni. Tapi tu lah, kalau dah rezeki menulis tu kan. 

Mempersembahkan .. *drum roll*

 

My very 1st article on Zcoop Malaysia guys!
Woot woot!

Weh, happy tu memang tak terkata lah bila Editor email aku on Tuesday beritahu article akan keluar on Wednesday which is semalam (Hari Wesak). And paling dasyat, aku yang kena post sendiri. HAHAHA. Dengan perasaan tak sabar, excited, gigih, nervous, tepat 12:05 am bertarikh 10 Mei 2017 . 


Alhamdulillah. Walaupun article ni pendek tapi at least aku puas hati sebab benda ni macam mimpi. Mimpi yang kau sendiri tak sangka boleh jadi realiti takkala kau tak pernah pun bermimpi akan jadi kenyataan. Faham tak? Harap faham. HAHAHA.

So Zcoop Team, thank you so much for these opportunity. 

Thank you sebab tolong check grammar yang confirm ada tunggang langgang macam kena langgar dengan lembu. Confirm ada punya. HAHAHA. 
 
Thank you.


#shortnotes dah boleh fikir 2nd article kot. marilah menangis.

4 comments:

  1. Oh, you are one of Zcoop too.. hahahahahah.. marilah memikirkan 2nd article :')

    Nice to meet you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha Hi Amer! Yes, I am! Marilah memikirkan 2nd article dengan short biography. Menangis nak buat ni T_T

      Nice to meet you too!

      Delete
  2. Replies
    1. Thank you akak! ♥

      Delete