Tuesday, December 30, 2014

Maggi Royale

Assalamualaikum.

Aku takdalah free sangat sekarang. Tapi sebab takda kerja, so aku curi masa update sikit. Heheh. Dalam masa aku sibuk, aku sempatlah blogwalking. Ni paling fav aku buat dari zaman sekolah sampai sekarang. Macam-macam blog aku terjah. Dari blog backpacker sampailah ke makanan yang meletop! Tu paling fav dari semua. Rasa macam nak makan je.

So last week rasanya. Haha serious aku lupa pasal benda ni. Aku ada baca blog Kak Filla pasal Maggi Royale yang baru tu. Ok sebelum tu aku ada baca kat blog CikEpal jugak. Senang cerita aku baca dua blog tapi entri yang lebih kurang.

Aku join lah sesaja giveaway Maggi Royale kat blog Kak Filla. Takdalah harapan tinggi menggunung since aku rasa macam dah lewat aku email. Giveaway tu bukan untuk aku, Kak Filla kata untuk diberikan pada family members / kawan-kawan / peminat atau sesape lah kan yang berada diluar negara.

Aku langsung tak terfikir kawan-kawan aku kat luar negara sana. Hahah! Aku terus google, cari alamat FNC. Hahaha! Lepas tu, takut salah, aku gigih tweet Kak Norlee tanya alamat FNC. Nak tau sama ke tidak lah. Fuh, nasib sama. Terus aku send email tu dekat Kak Filla.

Lepas hantar email, aku asyik refresh email aku je. Sebab aku ingat dia akan reply directly. Tapi takda pape pun. So aku memang dah lupalah pasal ni.

Tiba-tiba semalam (tengok gambar bawah)
 

Email iolls no 2 kau !! Terus teruja gilaaaaaa !! Terus skype Kak Sally, kakao dengan Kak Paan, LINE dengan Kelly. Hahaha! Gigih sangat. Macam tak percaya boleh dapat pulak. 

Jadi kepada JUNG YONGHWA , semoga anda bergembiralah makan Maggi Royale tu nanti. Mohon share di SNS ye nanti ^^ 

Kbai.

p/s: Aku sendiri belum berkesempatan rasa dua flavor dari Maggi Royale ni. Hiks!

Saturday, December 27, 2014

Aku stress dengan auto translate, plug dalam bilik !!

Aku malas dah nak taip apa. Asal taip, hilang, auto translate bagai. I is stress you know!!!

Dah aku nak sambung dengar lagu sambil tido. 

Bye!!! Night night πŸ‘©πŸ’œ

Friday, December 26, 2014

Office Dinner at Pietro , Ristorante Italiano

Assalamualaikum.

Akhirnya baru ada masa nak post pasal dinner office Sabtu lepas. Ye, dah nak seminggu cerita ni. Hahhaa! Sorrylah sibuk sangat. Jadi malas nak update apa-apa. Paling tak pun, adalah meninggalkan jejak kat blog kak Sally (tu pun tadi) heheh.

So hari dinner tu, which means hari Sabtu kan. Memang aku sibuk gila lah. Dengan Ahad nak kendurinya, so tolonglah pape yang patut kat rumah opah. Potong tu ini, basuh ayah bagai. Janji dengan AbgJoe pukul 5 petang dia amik kat rumah opah. Tapi pukul 4, aku kaknana kat dapur lagi. Okay semua dah suruh pergi siap-siap.

Sebelum kul 5, AbgJoe dah sampai. Tunggu kejap ye. Kakna nak siap. Hahaha. Dan bermulalah perjalanan kami berempat (aku, kakna, abgjoe and Dayah) ke ....

 

Weolls makan kat sini.



Restoran ni cozy gilaaa. Gelap lah bila dah malam. Nampak macam kecik tapi ok, memang kecik pun. Heheh. Makanan? Korang tunggu. Slow-slow aku cerita ...

Kena ada dekat resto ni sebelum 6.30ptg ye. Tapi weolls sampai sebelum 6ptg. Haa nak kata abgjoe bawak laju, takpun tapi mungkin dia agak pro jalan-jalan KL ni, so agak cepatlah sampai. Oh lupa. Joyce pun naik dengan kiteorang. So jadi berlimalah. Sampai-sampai, Elena, Demsi, Mable and her hubs, SP, Ekin and Nancy dah sampai. 




Hi Elena!! *wave*



Haa pejah, tu gigi nak kemana? Ni tengah tengok dorang melawak ke apa tah. Kelakar lah kot sampai kakna buat bibir camtu. kahkahkah!










Sedang menunggu ketibaan Mr Tee yang tak kunjung tiba. Masa ni semua orang dah lapar (eh ke aku je?) Nasib baik Elena bagi Toblerone untuk semua orang. Alas perut gitu. Tapi iolls dapat dua! Hehe.



Our first food is ready! Salad apa tah. Sedap. Seriously sedap. Tapi tak habis. hehe. Our second dish was mushroom soup and garlic bread. Okay, ni takda gambar. haha! Garlic bread tu sedap menggila kau! Soup tu .. hmmm ... tak semua orang habis makan .. hahaha!


*chicken*


 
 *duck*

Yes, dua dekat atas ni adalah our main dish. So ada ayam, itik dan ikan. Mine is chicken! Ayam dia .. perghh! terbaik gilaaa!! Dengan ada juice lagi. Haa sedap. And I miss you, chicken T_T 

Lepas makan main dish, semua cakap lapar lagi (okay, aku takda dalam senarai ni sebab aku dah kenyang gila), so Elena order pizza pulak. Ada ayam, beef and itik (sekali lagi). Aku rasa beef and itik. Itik tu rasa cendawan je pun. Sedap jugak walaupun roti dia nipis gilaaaaa! Huh!!!



Ekin : Elena : Alang (back)
Nancy : Kakna : Me! : Dayah : AbgJoe

The gadis Melayu :)




Finally, it's my always fav time! Dessert yawwww :D Tiramissu (my fav tho) Yang ni pun, sumpah sedap nak mati ! Rasa dia sedap gilaaa. Tak manis sangat pun. Yang macam mangkuk ni macam biskut tapi manis. So agak-agak gigi tak berapa nak kuat, jangan makan. Pass kat orang sebelah je. Hehhe. And ada blueberry sauce. So rasa memang cantik. Ada manis, masam semua. My fav!!




Our 1st pic together (without bigboss)
Thanks for the dinner treats. Me love the foods, the dessert especially! hehe



The girls. (without me, kakna and Dayah) 
Weolls dah balik masa ni T__T



The guys!

Thank you, SP for appreciating the gifts.


Cubalah teka, yang mana #MamatAnnoying1 and #MamatLesungPipit ituuewww :p  
  
Pic credit: Office iolls punya facebook :)

Thursday, December 18, 2014

Busy to Body. Busybody!!

Assalamualaikum.

Fuhh baru free sikit lepas berhempas pulas seminggu dua ni. Harini masuk office ada satu je kerja, so dah siap pun. Sekarang nak menunggu pukul 10am untuk turun bawah, check stock. Sementara takda kerja, meh borak meh..

Weekend ni bakal jadi hari sibuk aku. Dengan dinner office, dengan kenduri kendara. Schedule is pack, pack and pack. Hahah! 

Aku masuk office harini, dengan hati yang riang riang ria okay. Awal. Pukul 8 pagi dah terpacak depan pintu tunggu pintu bukak. Dah sejam kat office, dapat tau yang ada dua makhluk tuhan ni sibuk pasal aku.

Weh, korang dua dah pahal nak sibuk pasal aku? Sukati aku lah nak pergi mana, nak buat apa, nak kerja lebih masa ke, nak cuti ke. Ada aku mintak korang tolong aku apa-apa ke? Takda kan? Oh korang nak derma cuti korang kat aku ke, camne? tell me tell me.

Korang dua tak payah nak sibuk sangat hal aku lah aihh. Buat je kerja korang yang melambak kat depan tu. Pandailah aku jaga diri kat office ni. Haishh. 

Susah betul kerja dengan orang busy body macam dua makhluk tuhan ni.

Stress.

Bye.

Wednesday, December 3, 2014

Short Trip: Melaka

Assalamualaikum.

As korang tau, family aku suka nau pergi Melaka. So short trip kali ni, kita ke Melaka lagi ! Heheh. Tapi trip kali ni lain dari biasa. Selalunya, baba dengan ma akan bawak pergi Dataran Pahlawan semua tu. Tapi kali ni tak ye. Oh aku pergi ni Sabtu Ahad lepas. Menutup bulan November di Melaka gituuu :p

Kiteorang tidur Hotel Seri Malaysia. Aku first time tido sini. Best. Bilik semua best. 



Sabtu malam tu, makan dekat Umbai. Okay, first time jugak untuk aku. Makanan sedap. Dan macam murahlah jugak. Sebab ketam , udang, sotong, ikan semua ada atas meja. Harga tak ingat pulak. Tapi mak aii, ramai gilaa manusia. Aku rasa macam ada orang tenung masa nak makan. Hhahaa. I is malu you knowww ^^






Heheh dah ahad. Tidur satu malam je. So ni dah ready nak balik, kita welfie dulu.

Sebelum balik KL, kita penuhi impian baba untuk pergi tengok Perigi Hang Tuah. Hehe. So ni trip first time untuk semua orang. Best.







Ni dekat rumah Hang ..... Hang Kipas? Oklupa.




Panas gilaa kata kau! candid!



Belajar silat pun boleh kat dalam ni. Ada disediakan baju lagi. So korang bolehlah feeling nak bertarung. Okay? Aku main tukar-tukar silat kat sini dengan adik.



Haa, dah habis silat, kita tengok wayang kejap. Tapi movie Hang Tuah jelah pun yang ada. Aku tengok tak sampai 5 minit. Bosan. Haha. Baba tengok lama jugak.




Aku sangatlah gigih mengumpul semua chop yang ada. Setiap bahagian ada disediakan tempat chop. Macam passport lah. Aku takda kertas, so kertas topup yang masih ada nilai jadi mangsa. Hiks.




Ni masa dekat seksyen apa eh? Jap nak recall. Biasalah benda nak beberapa hari berlalu. Haha. Rasanya ni seksyen sejarah Hang Tuah kot. Rasanyalah.



Yang ni seksyen perlabuhan macam tu. Tu tempat aku berdiri tu model kapal. Alaa tak tinggi pun. Melangkah je pun. Peta belakang tu 3D tau. Bukan lukisan semata. Aku sekajap je kat sini. Hehhe.


Seksyen paling aku suka. Pakaian zaman Hang Tuah. Kalaulah boleh try, aku dah try dah. Nasib baik tak boleh. Baju merah belakang tu cantik. Jangan tanya aku baju apa. Sebab aku rasa macam sama je semua. Hahha.

Ada je sebenarnya gambar lagi. Tapi aku tak tau macamana nak transfer dari folder whatsapp ke folder lain. Nantilah aku try godek. Kalau aku rajin yooo! Hehhe.

Anw, bayaran masuk sini hanya RM5 dewasa dan RM3 untuk kanak-kanak (7-12 tahun). Murah. Jangan mengada nak mintak diskaun ke apa. Kesian akak kaunter. Dan masa nak balik, dia siap nyanyi okay. Hahaah. Bosan ke duduk dalam kaunter tu kak oii?

Kbai.


Monday, December 1, 2014

Ciptaan Tuhan

Assalamualaikum.

Tak boleh nak jangka cuaca sekarang. Tak menentu. Kadang-kadang panas terik pastu tetiba eh hujan eh dah berhenti eh panas balik? Hmm sabar jelah.


Ni gambar last week. Hari apa, aku dah lupa. Kau tengok, ni panas terik gilaaa!! Aku amik gambar ni masa pukul dua petang camtu rasanya. Tangkap dari gym office je. Office aku berdepan dekat kebun tau.


Sama macam gambar atas. Waktu pun lebih kurang. Panas terik! Masa ni aku dah fikir confirm cuaca macam ni sampai kerja habis. Takdalah aku rasa takut sangat nak lalu highway balik rumah. Yelah, bila hujan, jalan licin.


Ni gambar kalau tak silap dalam pukul 4 lebih macam tu. Lokasi sama, gym office. Dah gelap. Mendung macam ni, aku okay lagi. Sejuklah sikit kan. Lepas tu, tiba-tiba sejuk. Aku tengok tingkap dari jauh (dari meja aku) dah gelap gila. Hmmm petanda.
 

Hujan lebat menggila. Ni dalam pukul 6 petang macam tu. Aku masa ni berharap hujan berhenti sebelum aku melangkah keluar dari office. Okaylah, gerimis sikit masa aku nak balik. Tapi aku redah balik jugaklah. Nasib baik takda pape walaupun ada sesetengah memandu yang bawak kereta / lori / motor macam halilintar. 

Kau ingat jalan tu kau buat ke?

Angin aku dengan orang macam ni. Anw korang jaga diri tu.

Dah. Aku nak buat keje. Bye.

p/s: ada satu lagi draft untuk November. Pasal Maha. Nak post ke tak? Hmm

Friday, November 28, 2014

Carbonara Macaroni

Assalamualaikum.

Pagi yang indah dan mengenyangkan. Hehehe. Bangun pagi terus lapar sebab malam tadi sebelum tidur makan pizza dua keping. Tu lah, sape suruh bau pizza tu masuk dalam bilik? Kan dah lapar. Lepas tu, sambung tengok drama, pastu mengantuk. Bangun, lapar!!

Pagi-pagi memang aku direct terus pergi rumah opah. Jaranglah aku direct terus pergi office unless kalau aku dah lambat menggila. Tapi tadi sampai 7.30am, so singgah beli nasi lemak lerr. 

Sampai rumah opah, okay, opah dan semua orang dah beli breakfast. Takpe, aku makan jugaklah. Opah suruh makan dua bungkus. Okay, sebungkus je aku makan sebab Busu suruh makan dia punya breakfast pagi ni. Baiklah.

Busu masak Makaroni Carbonara weh!! Secara jujurnya, ni first time aku makan carbonara. Okay sedap jugak. Rasa macam sup cendawan kat pizza hut tu. Ni kalau ada garlic bread, mesti lagi sedap vavavoooom kan? Tapi takde. Heheh.


Dan pagi aku sangatlah kenyang dengan makanan. Busu kata boleh kenyang sampai petang. We will see adakah AKU akan kenyang sampai petang? Hahaha.


p/s: aku harap lauk ikan kat rumah ada lagi masa aku balik nanti. tak puas makan semalam T__T


Dah, aku nak buat kerja. Esok Can't Stop concert kat Nanjing. Break a legs, Our CNBLUE. Kbai.

Friday, November 21, 2014

REVIEW: 4U2 Dreamgirl Sweet EyeLiner Pencil

Assalamualaikum.

Another review untuk korang yang memang cintakan eyeliner! Aku tak cakap ini adalah fav brand tapi yang pasti aku ada few jugak barang dari brand ni. Just love it ♥ So seperti yang aku uar-uarkan tadi, ye aku akan review eyeliner pulak kali ni. 

Dalam banyak-banyak make up stuff, eyeliner is must! Sebab mata aku tak berapa nak galak sangat kan. Pastu nak acah-acah sepet lah jugak macam adik. Haha. Rilek jangan kutuk-kutuk. Nama pun bergurau kennns :p

So inilah dia 4U2 Dreamgirl Sweet Eyeliner Pencil !!

 

Nama pun dah sweet, apa tah lagi orang yang memakainya. Tak gitu kawan-kawan? Hahah. Aku dapat ni bulan Ogos dan baru sekarang aku review. Kenapa? Sebab masa tu, aku nak tengok sama ada okay tak produk ni dengan mata aku since mata aku ni macam sensitif sikit.
 

So far dah hampir tiga bulan pakai, alhamdulillah eyeliner ni masih ada dalam simpanan aku. Which means, aku tak buang and produk ni serasi dengan mata aku. *tarik lafas lega* Fyi, eyeliner ni tak waterproof dan tak kekal lama tau. So korang kenalah selalu touch up bagi mengelakkan mata korang nampak tak bermaya. Jadi kenalah sentiasa touch up bagi mata tu nampak bersinar-sinar macam ada diamond gitu. Heheh. 

 

Jadi, kepada penggemar makeup, korang boleh dapatkan barang ni dekat HiShop. Jangan risau, produk yang aku review mesti harga mampu milik punya. Korang pun akan terkejut tengok harga eyeliner ni. Hehe. Dan aku rasa brand ni takda jual dekat kedai atau ada eh? Hmm aku tak pernah nampak dekat mana-mana lagi selain HiShop. Jadi nak tak nak, korang kena log in dekat HiShop jugak, okay?


Anything, korang boleh check it out dekat HiShop , okay?

Selamat membeli belah korang!

p/s: free samples tengah in stock. Apa lagi yang korang tunggu tu? ^^

Thursday, November 20, 2014

Banjir. Jaga nyawa anda!

Assalamualaikum.

Macam biasa, aku tengah free ni. Jadi molek ler aku update apa-apa untuk aku menghilangkan rasa bosan dihati. Hahah! Okay, baru pukul 9.40 pagi tau tapi matahari dah tegak atas kepala. Mak aii, panas gilaa! Mata aku pun pedih-pedih lagi ni. Bila nak baik tah. Hmm..

Cuaca lately tak menentu. Kejap panas, kejap hujan. Terengganu dah teruk dah. Kesian orang-orang kat sana. Sabar ye korang. 

Memandangkan Zera dengan Teyka belajar kat UMT, jadi hari-harilah si Zera ni update kat Twitter perkembangan kat kawasan UMT tu. Aku macam wow! Teruk gilaa!! Dan harini baru dorang dapat cuti. Suka letteww dapat balik tanah air? Huhuh :p

Embedded image permalink 
 18 November 2014 (6.35pm)

Embedded image permalink
 18 November 2014 (9.27pm)

Dan gambar bawah ni paling latest. Pagi ni kot? Sebab Zera update pagi ni dekat Twitter. Teruk oii banjir. Harap orang-orang kat sana sabar lah ye menghadapi dugaan ni. Korang semua hati-hati tau. Ingat nyawa tu lagi penting. Nyawa tu takda jual kat mana-mana pun. So please take care of your life

Embedded image permalink
20 November 2014 (9.17am)

Tuesday, November 18, 2014

Font besar. Marah ke?

Assalamualaikum.

Okay, back to normal font. Pening aku tengok font besar kedabak. Kalau satu-satu okay lagi. Ni habis satu page, pening pening. Ingat nak tukar selera lah, kasi besar sikit. Sekali amik, terus pening -.-'

Aku tengah ada kerja ni tapi tak banyak sangat pun. Ni pun sesaja nak update lepas betulkan balik font tu. 

Gambar makanan? Ada. Tapi gambar asam jelah. Heheh. Elena bagi pagi tadi.

Embedded image permalink

Asam ni lah Elena bagi. #NoFilter okay :D

Okay, aku nak sambung kerja sikit. Nanti kalau aku dah start membosan, aku check in sini lagi. Tapi kalau aku rajin sangat, aku update lah lagi. Kalau tak, mintak ampun, maaf dipinta lah ye. Hiks. Babai.

Monday, November 17, 2014

Cuaca tak menentu. Ayam golek & Kastart Jagung menjadi mangsa?!

Assalamualaikum.

Hi korang. Aku tengah free menggila ni. Dari pagi takda kerja. Eh jap, ada kerja tapi dah siapkan pun sebelum aku online benda-benda ni semua. Jangan risau. Ni dah sampai kes aku dah bosan tahap nak cari katil, pap, terus tido. Ahh nyaman weh ~

So aku belek gallery kat phone, amagad! Ada gambar ayam golek , jadi moh ler aku share dengan korang. Actually ada banyak tapi photographer tak bertauliah tu macam taknak bagi kat aku je gambar nya? So nasiblah ada gambar ciput je kat phone. Hahah.

Kejadian pada hari Jumaat lepas, yakni lepas Isyak di sekolah ma. Ada majlis doa selamat sikit untuk bebudak darjah 6. Tahniah adik-adik ^^

Okay, kita mulakan dengan ayam golek yang omagosh sedap gila tahap kau nak duduk depan tray hadap sorang-sorang!! Hahaha tapi aku tak buat macam tu since aku tak dapat rasa pun masa kat sekolah tu. Habis! Sold Out! Elek!!
 

Antara dessert untuk malam tu ialah agar-agar pandan (rasanya), tembikai, apam pastu apa tah. Okay, semua tu aku takda amik gambar pun. Sebab? Mata aku dah tertumpu dengan fav sepanjang zaman! Kastard jagung !!! Sedap gilaaa aku cakap!! Manis. Tak tawar dan aku suka ni. Lepas ni, kalau ada majlis, mohon cikgu ma buat lagi ye. Hehe ^^


Tamatlah sudah sesi pembentangan makanan fav iolls. Hahaha! See, aku dah bagitau awal-awal yang fav je akan aku amik gambar. haha!
 


Sate pun ada malam tu. Tapi sebab banyak lebih, bawaklah balik. Dan itulah sarapan aku adik beradik. Memang tip top vavavooommmm! Lembut nak mam! 

Maka berakhirlah sesi gambar-gambar makanan yang aku saja layangkan kat korang tengahari yang tak berapa nak tengahari ni. Since cuaca tak berapa nak bagus, mata aku dah start pedih since last week. Harap takda pape lah sangat. Malas aku nak pergi klinik bagai ni.

''Berhati-hatilah di jalan raya.''


Pesanan khidmat ringkas ini dibawakan oleh ;


Ayam golek sedap.

Friday, November 14, 2014

REVIEW: 4U2 Dreamgirl Twist and Shout Full Colour Lipstick

Assalamualaikum.

It's time for some product review. Sorry sangat sebab dah lama tak review. Bukan apa, takda masa. Since ni tengah free, dan ada gambar, moleklah kita review barang yang kita dapat ni. 

Inilah dia 4U2 Dreamgirl Twist and Shout Full Colour Lipstick! Amagad! Korang mesti tak percaya yang aku akan review lipstick kan? Hahaha aku pun! Tak pernah imagine pun. Thanks to HiShop.
 
 

Since aku dah pakai lipstick ni dah .. hmm aku lupa bila aku start pakai. Lama dah rasanya? bagi aku lipstick ni tak meninggalkan kesan pun dekat mana-mana. Dan lipstick ni tidak kekal lama dibibir ye. So memang kena standby lipstick ni dalam poket/bag sentiasa. Senanglah nak touch up. Dan aku bukan manusia yang gigih nak touch up sentiasa. Kalau rajin, ye aku buat. Kalau datang perangai malas aku, nan ado aku nak buat semua tu. Haha.

Sampai ke harini, lipstik ni masih ada lagi. Sebab aku jarang guna. Aku pakai kalau rasa nak pakai, since bibir aku kering. Kalau korang nak try warna ni, korang boleh click link ni 4U2 Dreamgirl Twist and Shout Full Colour Lipstick No 05

So selamat mencuba dan membeli belah korang! Oh jangan lupa pilih freegift jugak okay? Aku nak feeling Dato' Siti so aku pilih Dermagic. Memang magic uolls! Kekeke. Untuk bulan ni, aku tengok freegift sample tinggal dua produk je lagi. Cepat!

Kbai!

Thursday, November 13, 2014

Malas.

Assalamualaikum.

** sedang fikir apa yang nak ditulis **

Bahahahha semalam satu hari aku fikir apa nak tulis. Serious aku tak tipu. Dua ayat atas ni aku tulis semalam kot. Pastu aku terus malas nak update apa-apa pastu macam bz lah. Pastu lepas lunch aku dah free menggila sampai balik. Tapi aku malas nak update. Kehkehkeh!

Hahah dan ayat atas ni jugak aku karang pagi tadi. Sekarang dah nak 2:30 pm, aku baru sambung perenggan ni. Hahah gila sibuk aku. Seriously aku memang sibuk lately. Tapi aku dapat siapkan kerja awal lah selalunya. Kiranya sebelum balik 6:30 pm tu, aku dah bergoyang kaki baca news semua. 

Aku tak bz sekarang tapi aku memang takda benda nak cerita. Since mata / kepala aku tengah bayangkan bantal dengan tilam dengan katil dalam bilik je. Mengantuk weh.

Oklah, aku nak pergi print out kejap. Kalau aku rajin, esok adalah update. Kalau tak, macam biasa, berminggu lagi baru aku update, okay?

Bye.



Friday, October 31, 2014

BreadTalk

Assalamualaikum.

Alkisahnya berlaku malam tadi, takkala niat dihati ingin menguruskan badan setelah Vivi menegur  bentuk badan mengembang dengan jayanya. On the way balik rumah dari office, dah niat taknak makan walaupun ma masak. Nak minum air sejuk je sampai perut kembung.

Sesampai rumah, okay, ada dua bungkus nasi ambang, satu bungkus roti john. Kau rasa, aku patut tengok je ke bila makanan depan mata walaupun dah niat nak minum air sejuk je? NO WAY!

Akhirnya aku kalah dengan godaan nasi ambang dan roti john itteww -.-' Aku makan separuh je sebab nasi banyak sangat kan. Oh tolonglah percaya, memang separuh lah. Hishh. Dan 3 potong roti john. Okay kenyang. Terus niat kembali, taknak kudap apa-apa dah. Ma baba keluar.

Ma baba balik bawak CHICKEN CHOP!!!!!!!! 

Dan aku berjaya untuk menolak tapi ada cuit sikit. Sikit je. Sebab mata sudah kearah bilik yakni katil telah memanggil-manggil. Sabar wahai katil ku. Kita akan bersua sebentar lagi ~ gitu. Kihkihkih. Dan aku berlalu ke bilikku, sambil marathon Roommates ep Taiwan/Jepun. Sedang aku menonton, terdengar semua keluar dari bilik. Suasana meriah di ruang tamu. Haa Achik balik dengan membawa seplastik besar roti dan satu tiramisu cake dan satu chocolate cake. Asingkan dan terus terliur tengok roti fav. 

Niat dihati nak makan tiramisu tapi tangan telah mencapai roti fav dan terus makan. Terus lupa akan niat selepas makan nasi tadi. Sigh. Oh sedang aku menjamu selera, aku berkata kepada Achik
Aku nak makan tiramisu tapi kenapa roti kat tangan aku? T__T
Aku jadi terkejut tapi habislah jugak roti tu. Kihkihkih. Dah kenyang, masuk bilik sambil menonton semula Roommates dan whatsapp Farah, beritahu kepadanya yang aku lapar nak makan kek tapi aku nak diet dan telah dibidas oleh Farah. Hahha! Akhirnya ....

  

HAHAHAHAHA!

Ku tertewas jugak dengan kau, wahai Tiramisu. Kau hebat sebab berjaya buat aku teringat dekat kau sampai aku tak boleh tidur. Dan aku makan kau dengan rakusnya sebab masyaallah sedap gila kau! 


Korang pergilah try semua roti dengan kek dekat BreadTalk ni. Nescaya korang tak boleh tidur malam selepas menikmati kek / roti dekat situ. Sekian sahaja cerita vavavoom poyo nak diet tapi tak tau bila nak start. Hahaa.

Bye.