Friday, December 26, 2014

Office Dinner at Pietro , Ristorante Italiano

Assalamualaikum.

Akhirnya baru ada masa nak post pasal dinner office Sabtu lepas. Ye, dah nak seminggu cerita ni. Hahhaa! Sorrylah sibuk sangat. Jadi malas nak update apa-apa. Paling tak pun, adalah meninggalkan jejak kat blog kak Sally (tu pun tadi) heheh.

So hari dinner tu, which means hari Sabtu kan. Memang aku sibuk gila lah. Dengan Ahad nak kendurinya, so tolonglah pape yang patut kat rumah opah. Potong tu ini, basuh ayah bagai. Janji dengan AbgJoe pukul 5 petang dia amik kat rumah opah. Tapi pukul 4, aku kaknana kat dapur lagi. Okay semua dah suruh pergi siap-siap.

Sebelum kul 5, AbgJoe dah sampai. Tunggu kejap ye. Kakna nak siap. Hahaha. Dan bermulalah perjalanan kami berempat (aku, kakna, abgjoe and Dayah) ke ....

 

Weolls makan kat sini.



Restoran ni cozy gilaaa. Gelap lah bila dah malam. Nampak macam kecik tapi ok, memang kecik pun. Heheh. Makanan? Korang tunggu. Slow-slow aku cerita ...

Kena ada dekat resto ni sebelum 6.30ptg ye. Tapi weolls sampai sebelum 6ptg. Haa nak kata abgjoe bawak laju, takpun tapi mungkin dia agak pro jalan-jalan KL ni, so agak cepatlah sampai. Oh lupa. Joyce pun naik dengan kiteorang. So jadi berlimalah. Sampai-sampai, Elena, Demsi, Mable and her hubs, SP, Ekin and Nancy dah sampai. 




Hi Elena!! *wave*



Haa pejah, tu gigi nak kemana? Ni tengah tengok dorang melawak ke apa tah. Kelakar lah kot sampai kakna buat bibir camtu. kahkahkah!










Sedang menunggu ketibaan Mr Tee yang tak kunjung tiba. Masa ni semua orang dah lapar (eh ke aku je?) Nasib baik Elena bagi Toblerone untuk semua orang. Alas perut gitu. Tapi iolls dapat dua! Hehe.



Our first food is ready! Salad apa tah. Sedap. Seriously sedap. Tapi tak habis. hehe. Our second dish was mushroom soup and garlic bread. Okay, ni takda gambar. haha! Garlic bread tu sedap menggila kau! Soup tu .. hmmm ... tak semua orang habis makan .. hahaha!


*chicken*


 
 *duck*

Yes, dua dekat atas ni adalah our main dish. So ada ayam, itik dan ikan. Mine is chicken! Ayam dia .. perghh! terbaik gilaaa!! Dengan ada juice lagi. Haa sedap. And I miss you, chicken T_T 

Lepas makan main dish, semua cakap lapar lagi (okay, aku takda dalam senarai ni sebab aku dah kenyang gila), so Elena order pizza pulak. Ada ayam, beef and itik (sekali lagi). Aku rasa beef and itik. Itik tu rasa cendawan je pun. Sedap jugak walaupun roti dia nipis gilaaaaa! Huh!!!



Ekin : Elena : Alang (back)
Nancy : Kakna : Me! : Dayah : AbgJoe

The gadis Melayu :)




Finally, it's my always fav time! Dessert yawwww :D Tiramissu (my fav tho) Yang ni pun, sumpah sedap nak mati ! Rasa dia sedap gilaaa. Tak manis sangat pun. Yang macam mangkuk ni macam biskut tapi manis. So agak-agak gigi tak berapa nak kuat, jangan makan. Pass kat orang sebelah je. Hehhe. And ada blueberry sauce. So rasa memang cantik. Ada manis, masam semua. My fav!!




Our 1st pic together (without bigboss)
Thanks for the dinner treats. Me love the foods, the dessert especially! hehe



The girls. (without me, kakna and Dayah) 
Weolls dah balik masa ni T__T



The guys!

Thank you, SP for appreciating the gifts.


Cubalah teka, yang mana #MamatAnnoying1 and #MamatLesungPipit ituuewww :p  
  
Pic credit: Office iolls punya facebook :)

2 comments: