Tuesday, April 12, 2016

Tewol by nenek ♥

Assalamualaikum.

Ahad lepas, lepas Zohor, balik rumah nenek sebab nenek cakap dia buat tewol. Pagi tu, adalah tanya baba, 
Tewol apa ba?
tau baba cakap apa?
kau tak tau. Tu makanan orang jawa. Kau tak pernah makan.

amboiii I ni mix tau. Haruslah Iolls tau Tewol ni apa ~~! hahaha
alaa apa pulak tak tau? (tengah google) yang masak guna tepung ubi tu kan?

pastu baba senyum senyum gelak gelak. Amboii kemain sangat baba ni. Suka tau memperkotakatikkan anak dia yang gojes ni. HAHAHAH matilah kalau baba baca ni =.=

So for those yang malas nak google Tewol tu apa, ni lerr Tewol. Rasa dia macam putu mayam tapi versi hancur lah. Sedap. Aku rasa aku pernah je makan dulu. DULU LAH.


Tapi kan, gambar atas ni aku amik kat google je since phone aku takleh transfer gambar tetiba. Entahlah. Malas aku nak fikir kan. Hhahaa. Nenek buat, kelapa dah siap gaul. Hmm ada lagi ke tak eh kat rumah? Semalam lupa nak makan. Harap-harap adalah lagi.

Oh lama nenek tak buat bubur sum-sum. Haa bubur ni lagilah. Masa birthday atau kenduri je jumpa. Nak buat sesaja memang taklaaaaaaaaa! Haaa teringinnyaaa kiteeeee T_T

 

sekali lagi, gambar dari google.

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedapnya bubur sumsum 

No comments:

Post a Comment