Sunday, April 5, 2020

Coronavirus vs Food

Assalamualaikum.

Korang baca tajuk pun mesti korang pun setuju dengan aku kan? Musim COVID-19 ni adalag sangat dasyat untuk semua yang duduk rumah. Hari tanpa virus pun tak sedasyat ni. Betulkannn?

Dari start quarantine sampailah sekarang, asyik makan je. Pantang free sikit, masuk dapur. HAHAHA. Kalau kat rumah aku, of cos lah our mommy! Macam-macam dah ma masak. Memang power and dasyat.


dan, membuat putu mayam adalah yang terpaling easy peasy bagi aku. Sebab? haaa aku rasa korang pun tau trick ni. Weh guna bihun je weh! Korang just kukus bihun tu sampai lembut, then sediakan kelapa and gula merah. Done! Mudah kan? 

Even masa bulan puasa/Ramadhan pun tak sedasyat macam ni lah orang main masak-masak. Hehehee. Aku rasa sebab bosan sangat ni, tu yang semua try resepi baru.

Semalam menu minum petang adalah kuih lapis hijau pink. Yumss! 
Esok, menu apa eh? 

2 comments:

  1. "Agen poker terbesar dan terpercaya ARENADOMINO.
    minimal depo dan wd cuma 20 ribu
    dengan 1 userid sudah bisa bermain 9 games
    ayo mampir kemari ke Website Kami ya www.arenadomino.com

    Wa :+855964967353
    Line : arena_01
    WeChat : arenadomino
    Yahoo! : arenadomino"

    ReplyDelete
  2. "Selamat siang Bos 😃
    Mohon maaf mengganggu bos ,

    apa kabar nih bos kami dari Agen365
    buruan gabung bersama kami,aman dan terpercaya
    ayuk... daftar, main dan menangkan
    Silahkan di add contact kami ya bos :)

    Line : agen365
    WA : +85587781483
    Wechat : agen365


    terimakasih bos ditunggu loh bos kedatangannya di web kami kembali bos :)"

    ReplyDelete